4 Aralık 2015 Cuma

Merhaba dostlar,

Değişik sebeplerle İnternette bir İngilizce yazı, makale, yorum, vb okumak üzere yola çıktığınız süreç takıldığınız bazı kelimeler yüzünden sekteye uğramasın. Şimdi vereceğim reçete:D ile bu problemi kökünden halledelim.

Çözüm: Chrome tarayıcınıza TransOver yükleyerek üzerine geldiğiniz kelimenin Türkçe karşılıklarını anında görebilir, zaman kaybetmeden okumaya devam edebilirsiniz. Ayrıca tersine çevirme özelliği sayesinde Türkçe kelimelerin İngilizce karşılıklarını da öğrenebilirsiniz. (Not: pdf belgelerinde bu işe yaramaz)


Çözüm Daha Detaylı: Yukarıdaki ayarları okumalarda anlık çevirilere ulaşmak için yaptık. Peki kelimenin daha detaylı çevirisini istiyorsak (İngilizce-Türkçe ve Türkçe-İngilizce şeklinde) ne yapacağız? Cevap: Sesli Sözlük eklentisini kuracaksınız.

Özetle,   bu ikonlar tarayıcınızın sağ köşesinde olacak...

Örnek bir çeviri aşağıdaki gibi: solda TransOver ile üzerine gelerek, sağda kelimeye çift tıklayınca gelen Sesli Sözlük ikonuna tıklayarak gelen çeviriler...


Not: bu eklentiler chrome tarayıcınız ile açtığınız pdf belgelerini çeviremiyor maalesef. Çözüm olarak pdf belgeyi HTML'e çevirip o şekilde bu eklentileri kullanmayı deneyebilirsiniz. Ben pdf belgeleri HTML'e çevirip okumak için pdf belgeyi box'a yüklüyorum. Box belgeyi HTML'e çevirip  gösterdiği için bu iki eklenti de çalışır oluyor.

Umarım yararlı olmuştur.

2 yorum: